Wat is een Ghanta? Vayra.nl. Overzicht. Ankhen & Shop. Boeken. Behandelingen. Workshops. Lezingen. Bestellen. Contact.
Hedwig Arkenaar
Als initiatiefnemer en vormgever van, en tevens docent bij, het Vayra Opleidingscentrum wil ik - Hedwig Arkenaar-Poiesz - me graag even persoonlijk aan je voorstellen.

   Persoonlijke filosofie

Wie is Hedwig Arkenaar-Poiesz

Geboren op 8 november 1954 te Zwolle als oudste van 4 kinderen. Een verlegen kind dat liever las, dan samen met andere kinderen speelde. Gevoelig voor de sfeer om mij heen, genoot ik van de liefdevolle zorgzame aandacht en de verstilde rust als ik bij mijn grootouders was. Mijn enige oma ging over toen ik 9 was. Heel liefdevol nam zij, na haar overgang, alsnog afscheid van me, waarna de dood voor mij geen ‘dood’ meer was! Door gesprekken met mijn lievelingstante kwamen rond mijn 18-de de boeken van Mevr. Mulder-Schalenkamp onder mijn aandacht. Na ze allemaal gelezen te hebben mocht ik haar twee maanden voor haar dood leren kennen. Haar woorden aan mij: “Op middelbare leeftijd zul je ‘heel rijk’ zijn, belangrijk is daarbij dat je anderen laat delen in je rijkdom”, zijn me altijd bij gebleven. Een paar jaar daarna maakte de helderziende Joop van Limbeek mij attent op mijn gave als magnetiseur en medium. Maar tegelijkertijd rade hij mij aan om eerst met volle teugen van het leven te gaan genieten! Die gave kwam wel op het moment dat ik daaraan toe was. Dat heb ik graag ter harte genomen!

Loopbaan

Voor mij was ‘het huis uitgaan’ op mijn 21-ste als net gediplomeerd doktersassistente, ook echt Zwolle uit en de wijde wereld in. Op eigen benen staan, eerst in Apeldoorn en later in Arnhem, maakte me zelfstandig. Eigen beslissingen nemen, zelf mijn dingen doen en alleen aan mezelf verantwoording daarover af leggen. Het was aanvankelijk best eenzaam, niet alleen de één mans huisartsenpraktijk, maar ook het zeer gesloten en stugge Apeldoorn. Nee, dan Arnhem, leuke collega’s in het ziekenhuis en een gezellige kamer. Bovendien werd ik gekozen in de ondernemingsraad, van daaruit in de feestcommissie van het 100 jarige ziekenhuis en vervolgens in het overkoepelende overleg tussen de 3 ziekenhuizen. Daar ontpopte het strijdbare in mij zich. Ik leerde zo organiseren, leiding geven en stijf van de zenuwen glashelder toch mijn zegje doen!

Begrip van het paranormale

Door mijn lievelingstante kwam Malva Meditatie in mijn leven, waar ik via het dieptrancemedium in Den Haag mijn chakralezing kreeg. Een openbaring. Daarin werd me veel duidelijk over het functioneren van mijn chakra’s en waar mijn talenten en mogelijkheden liggen! Maar ook hoe belangrijk het is om het evenwicht tussen het stoffelijke en het geestelijke in je leven te bewaren! Deze twee belangrijke aspecten vormen nu de basis voor de cursussen die bij Vayra worden gegeven. Kort daarop verhuisde Malva Meditatie naar Zijtaart, waar ik lezingen en cursussen ben gaan volgen. De tweejarige opleiding voor chakratherapeut is door mij, samen met mijn levenspartner Joop, begin jaren 90 bij Malva gevolgd. Horende van onze plannen om naar Veghel te verhuizen, vroeg de leiding van Malva Meditatie mij om twee dagen per week bij hen te komen werken. Regelmatig invallen in de schoollessen gaf me veel praktijkervaring. Door mijn activiteiten bij Malva Meditatie was ik uiteindelijk in staat om de lezingen, die achtergrond informatie bevatten over behandelingen, te achterhalen. Zo ontstond uiteindelijk langzaam maar zeker het boek “Van Harte Mens” en kort daarna stond mijn eerste cliënt volkomen onverwachts op de stoep, gevolgd door vele anderen.

De paranormale beleving, bevestiging

Vanaf dat moment nam mijn leven ongemerkt, maar achteraf heel duidelijk een grote wending. Het geestelijke kwam nu in mijn leven voorop te staan. Joop en ik genoten samen van elkaar en van ons leven, waarin mijn praktijk en ons geluk voorop stonden. In 2003 ging Joop over en brak er voor mij een verdrietige en eenzame tijd aan. Wat ik nooit verwacht had gebeurde; Joop bleef ook aan de andere kant hoorbaar bij me en steunde me van harte waar hij maar kon! Negen maanden later kwam Vera in mijn leven, iets dat Joop van harte toejuichte. Vera ontdekte al gauw mijn cassettebanden van Malva en mijn liefde voor de hoge kwaliteit van de lezingen, die door de broeders en Meesters van Malva via een diep trancemedium waren uitgesproken. Hij is dan ook de motor achter en de oprichter van Malva Registratie!

Uitdragen

Lesgeven en een eigen opleidingscentrum oprichten was mijn stille wens. Maar hoe doe je zo iets, hoe pak je dat aan? Ook nu weer hielp Vera me op weg. Vanuit zijn ervaring als vormingswerker voor volwassenen en als rij-instructeur leerde hij mij om les te geven. Binnen korte tijd voelde ik me als een vis in het water en werd de spannende uitdaging tot een warme passie, met heel veel liefde uitgeoefend. Inmiddels heel wat ervaringen rijker, zijn mijn lessen, om nog meer mensen te kunnen bereiken, schriftelijk geworden en ben ik nog steeds vol op bezig om een nieuwe boek vorm te geven. Rond mijn verjaardag in 2008 besloot ik mijn opleidingscentrum de naam Vayra te geven. Daarop kreeg Vayra een geheel eigen Logo in 2009 en werd het  tijd om na een jaar proefdraaien, een geheel eigen website samen met Vera te gaan bouwen. Een website die niet alleen alle informatie aanreikt die Vayra te bieden heeft, maar ook uitstraalt waar Vayra als opleidingscentrum voor staat. Van harte welkom op onze opleidingen! Inmiddels zijn we in het jaar 2013 verhuisd van Veghel naar Haarlem om daar een geheel nieuw leven te beginnen en beiden volledig tot bloei te komen. In Brabant was dit voor ons niet mogelijk, in Haarlem behoort het zeker tot de mogelijkheden!

Op 1 maart 2014 ben ik bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met mijn onderneming Vayra-Ghanta en heb daarmee een stap gezet naar het aangaan van een eigen bedrijf. Een evenwichtig bedrijf, waarbij Vayra staat voor de boeken, cursussen en workshops, kortom de ‘kennis’. Ghanta voor de behandelingen, de persoonlijke ontwikkeling van mijn cliënten, voor mijn praktijk.

Uitnodiging

Kijk gerust rond en bezoek elke plek in de site waar jouw belangstelling naar uitgaat. Tot Ziens!


Vayra-Ghanta   *   Hedwig Arkenaar


Naar begin Pagina.